Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το ITICA MRG του οργανισμού CYENS και το Thinker Maker Space, οργανώνουν εκδήλωση με θέμα ‘Data as a Common Ground-Networking Event’. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ένα ποικιλόμορφο γκρουπ από τεχνολόγους, εκπρόσωπους του δημοσίου τομέα, της τοπικής βιομηχανίας καθώς και ερευνητές και καλλιτέχνες με στόχο να αναλύσουν τη δυναμική των δεδομένων στις δίκες τους εφαρμογές και πως αυτές συνδέονται με το Κυπριακό πλαίσιο και πραγματικότητα.

Αν είσαι νέα/νέος επιχειρηματίας, υφιστάμενη/υφιστάμενος επιχειρηματίας που τον ενδιαφέρουν οι νέες τάσεις στο χώρο της επιχειρηματικότητας ή επιθυμείς να μάθεις περισσότερα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, τα ανοικτά δεδομένα και την ψηφιακή επιχειρηματικότητα, τότε το παρακάτω συνέδριο… σε αφορά! Το συνέδριο με θέμα «Νέες Τάσεις και Προκλήσεις στον τομέα της Επιχειρηματικότητας» διοργανώνεται από τον συμβουλευτικό οργανισμό Eurosuccess Consulting σε συνεργασία με ΚΕΒΕ.

Το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «ΚΟΙΟΣ» με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS Day), διοργάνωσε στις 18 Νοεμβρίου 2020 την ανοικτή ημερίδα με θέμα «Η χρήση των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (G.I.S.) για έλεγχο και την παρακολούθηση των κρίσιμων υποδομών».

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ) του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Deloitte Limited, διεξάγει έρευνα αναφορικά με τον αντίκτυπο των Ανοικτών Δεδομένων στην Κύπρο. Σκοπός της έρευνας είναι η διερεύνηση, αξιολόγηση και επιμέτρηση του αντικτύπου που έχουν επιφέρει τα Ανοικτά Δεδομένα στην Κύπρο στους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας, της πολιτικής και του περιβάλλοντος, ως αποτέλεσμα της σχετικής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοικώνει ότι με ισχύ από τις 15 Φεβρουαρίου 2021, αλλάζει ο τρόπος διάθεσης των ανοικτών δεδομένων των δημόσιων μεταφορών.
Συγκεκριμένα ανακοινώνεται ότι η διάθεση των δεδομένων των δημόσιων μεταφορών, η οποία σήμερα υλοποιείται αρχείων στατικών αρχείων GTFS (static GTFS), θα γίνεται πλέον με δυναμικό τρόπο (GTFS Realtime).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσκαλεί σε συμμετοχή στον πανευρωπαϊκό Μαραθώνιο Διαγωνισμό #EUvsVirus, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για αντιμετώπιση του COVID-19. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 24, 25 και 26 Απριλίου, υπό την εποπτεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας. Η θεματολογία του διαγωνισμού με σχετίζεται με την υγεία, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, την εξ αποστάσεως εργασία και την εκπαίδευση, την κοινωνική & πολιτική συνοχή, ψηφιακή χρηματοδότηση και μια ανοικτή κατηγορία για άλλες προκλήσεις.

Ο EU Datathon, ο διαγωνισμός για τα δημόσια δεδομένα, ξεκίνησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις 19 Φεβρουαρίου. Έχεις τώρα την ευκαιρία να αποδείξεις όχι μόνο τις δυνατότητες που προσφέρουν τα δημόσια δεδομένα στη σημερινή κοινωνία, αλλά και τη δημιουργικότητα και το ταλέντο σου! Είναι επίσης μια ευκαιρία να διεκδικήσεις κι εσύ μερίδιο από το συνολικό χρηματικό έπαθλο που ανέρχεται σε 100 000 EUR.

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού διοργανώνει νέο κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων για τα Ανοικτά Δεδομένα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο 2019.